fbpixel
Skip to main content

LIBERTATE

LIBERTATE

LIBERTATE

R: Tudor Giurgiu, 2023

109’

Premiera de gală

În prezența echipei și a invitaților

Pe 2 octombrie, la Sala Palatului din București va avea loc premiera de gală a unuia dintre cele mai așteptate filme românești ale anului: Libertate, în regia lui Tudor Giurgiu. Premiat la Festivalul de la Sarajevo și la TIFF, Libertate este un film inspirat din fapte reale, petrecute la Sibiu, în timpul Revoluției din 1989.

Echipa filmului, dar și mulți alți invitați speciali vor fi prezenți la Sala Palatului pentru premieră, o seară care se anunță a fi plină de surprize.

În haosul și panica generate de protestele mulţimii împotriva autorităţilor, o unitate de miliţie devine ţinta unui asalt violent care degenerează într-o confruntare sângeroasă între soldaţi, miliţieni, securiști și civili. Încercând să scape de asediu, căpitanul de miliţie Viorel (Alex Calangiu) e capturat și acuzat că e terorist.

Din distribuția filmului fac parte: Alex Calangiu, Cătălin Herlo, Ionuț Caras, Iulian Postelnicu, Alexandru Papadopol, Leonid Doni, Andi Vasluianu, Cuzin Toma, Mirela Oprișor, Alex Bogdan, Marius Manole

Scenariul este scris de Cecilia Ștefănescu și Tudor Giurgiu, după o idee de Nap Toader.

Stay Up To Date With Your Favorite Events

subscribe

we also recommend


TIFF UNLIMITED 3 +1 LUNI
3+1 luni
TIFF UNLIMITED 3 +1 LUNI
Online
TIFF UNLIMITED 6+1 LUNI
6+1 luni
TIFF UNLIMITED 6+1 LUNI
Online
LIBERTATE I Curtea de Argeș
18:00 - Wednesday, 20 December
LIBERTATE I Curtea de Argeș
Centrul de Cultură și Arte George Topîrceanu